KS kultura sjećanja / remembrance culture

POZIV NA RADIONICU "(NE)ŽELJENA BAŠTINA" - LOKALNI DISEMINACIJSKI DOGAĐAJ

BOTANIČKI VRT
Feb. 8, 2024

U četvrtak 29. 02. u dvorani Kuće ljudskih prava (Selska cesta 112c) od 17.00 sati održat će se radionica „(Ne)željena baština“. Na radionici ćemo se baviti pitanjima kada kulturna baština, prije svega misleći na spomenike i spomen-ploče, postaje nepoželjna, tko o tome odlučuje i ima pravo odlučivati i što se onda događa s tom baštinom. Korištenjem inovativnih metoda sudionici će učiti i promišljati o navedenim temama. Fokus radionice bit će na primjerima spomenika iz perioda Jugoslavije, a koji su tijekom 1990-ih uklonjeni, devastirani ili prepušteni propadanju.

Radionica je prije svega namijenjena mladima, ali i drugi zainteresirani su dobrodošli. Radionica će mladima omogućiti bolje razumijevanje lokalne povijesti, povećati će interes te dodatno potaknuti njihovo promišljanje. Time će sudionici radionice postati svjesniji problema u svojoj lokalnoj zajednici, ali i šire.

Molimo vas da se prijavite na sljedećem linku:

https://docs.google.com/.../1Ww1cdl2PH72wFljoSJyG2gN.../edit

Predviđeno trajanje radionice je 1 sat i 30 minuta.

Ova radionica te materijali koje ćemo koristiti razvijeni su u sklopu projekta „Moj grad kroz vrijeme“ koji financira Europska Unija kroz program Erasmus+.