KS kultura sjećanja / remembrance culture

Propaganda, Scapegoating and 'the Other'

Staring at goats.png
23. listopada 2018.

Staring at Goats; Propaganda, Scapegoating and 'the Other' 1918-2018

Projekt „Zurenje u koze. Propaganda, žrtveni jarci i drugost 1918.-2018.” želi pokazati kako su se propaganda i žrtveni jarci koristili tijekom posljednjih sto godina za ponižavanje manjina i utjecaj na tijek povijesti na načine koji nanose i nastavljaju nanositi štetu. Kako bi se suprotstavili tim tendencijama i stvorili nove narative protiv diskriminacije, govora mržnje i manipulativne konstrukcije “drugih”, tijekom projekta proizveden je velik broj umjetničkih i obrazovnih materijala: stripova, blogova, video materijala, crteža i slika, koji su podijeljeni putem on-line kampanja.

Projekt se odvijao između kolovoza 2018. i siječnja 2020. Sudionici su sudjelovali u proljetnoj školi, organiziranoj u Mühlhausenu, Njemačka, u ožujku 2019.

Projekt je rezultat suradnje između koordinatora Culture Goes Europe (Njemačka) i njegovih međunarodnih partnera: United Societies of Balkans (Grčka); Estonian Institute for Historical Memory (Estonija); UMAR – Uniao de Mulheres Alarnativae Resposta Assiociacao (Portugal); i Documenta - centar za suočavanje s prošlošću (Hrvatska).


Projekt sufinanciran je iz Europe za Građane programa Europske unije.

logo Europa za građane hr.png

Vijesti