KS kultura sjećanja / remembrance culture

Kako se nositi s popularnim mitovima?

Dealing with popular myths.png
30. rujna 2020.

Dealing with popular myths. Youth work against disinformation and distortion of historical facts

Projektom “Dealing with popular myths. Youth work against disinformation and distortion of historical facts” Documenta i ostale partnerske organizacije žele definirati povijesne mitove relevantne mladima te proučiti njihov odnos prema političkim pojavama poput populizma, autoritarizma te propagande protiv „drugih“. Pomoću inovativnih metoda povijesno-građanskog obrazovanja, dekonstruirat ćemo identificirane mitove i osmisliti alate i metode kojima se mogu koristiti nastavnici u formalnom obrazovanju, ali i osobe koje rade s mladima metodama neformalne edukacije.

Rezultati projekta bit će video materijali posvećeni objašnjavanju postojećih povijesnih mitova i dekonstruiranju istih na način koji je prihvatljiv mladima i potiće razvoj kritičkog mišljenja. Osim toga, razradit ćemo priručnik namijenjen nastavnicima i osobama koje rade s mladima u kojem ćemo razviti metode kako koristiti video materijale i kako se suprotstaviti stereotipima, predrasudama, govoru mržnje s ciljem sprječavanja trenda radikalizacije u Europi.

Projekt je rezultat suradnje Documente, koordinatora projekta, s organizacijama United Societies of Balkans iz Grčke, Asociación Las Niñas del Tul iz Španjolske, Udruženjem za društvenu istoriju-Euroclio iz Srbije i Institutul Intercultural Timisoara iz Rumunjske.


Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

1524218777_logosbeneficaireserasmus-right-hr.jpg

Vijesti